Categories
Vállalkozás

Egyszerűbb a cég sorsa, egy jó székhelyszolgáltatás által

A székhely cím az összes vállalkozás esszenciális alappillére. Ennek a fő oka pedig az, hogy a formális irományokat, leveleket és küldeményeket ezen a helyen tudják majd átvenni a cég tulajdonosai vagy a megbízottjaik. Rendkívül fontos, hogy folyamatosan jelen legyenek itt meghatározott okiratok, dokumentumok, mivel a hatóságok ezen a helyszínen tudják felkeresni a céget ellenőrzés miatt. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ez egy mindennapos tevékenység, viszont abba a hibába sem szabad esni, hogy ez soha nem történhet meg. Egy alaposan megindokolt helyzetben, a hivatalos szervek nem fognak habozni ezzel kapcsolatban. Az előbb említett hivatalos dokumentumok közé tartozik az alapító okirat, a társasági szerződés, mindenképp szükséges egy aláírás minta is és további hasonló iratok.

Ennek következtében egy pénztárcabarát székhelyszolgáltatásnak a használata meglehetősen javasolt, merthogy a cégek nem funkcionálhatnak székhely nélkül és sok ilyen gazdasági társaságnak nehézséget jelenthet eleget tenni az ehhez szükséges követelményeknek.

Sok esetben kifejezetten előnytelen választás, ha a vállalkozás tulajdonosa a saját lakóhelyét ajánlja fel székhelyként. Az adóhatóság kontroll céljából, az otthonában fog megjelenni, hogy kapcsolatba lépjen a cég vezetőjével és ott kérheti számon a szükséges dokumentumok meglétét és bármilyen rendellenesség során, az ott található értékek kerülhetnek elkobzásra. A befutó küldeményeket pedig minden esetben a vállalkozás birtokosa vagy képviselője veheti csak át.

Ebből fakadóan állítjuk azt, hogy egy stabil székhelyszolgáltatást kínáló társ rendkívüli módon hozzájárul elfogadható működéséhez. Megkönnyíti a vállalkozás számára a székhelyhez kötődő elintéznivalókat és részletekbe menően foglalkozik az ehhez kapcsolódó ügyintézéssel. Amikor érkeznek hivatalos dokumentumok, a székhelyszolgáltatásnak a szakemberei átveszik, tárolják és igény esetén odaadják a megrendelőknek. A székhelyszolgáltatás voltaképpen egy székhelyet kínál a cégeknek, anélkül, hogy ezek valóban jelen lennének a helyszínen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük