Categories
Gyereknevelés

A gyerekek kreativitásának helyszíne, a homokozó

A kisgyerekes anyukák többnyire tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos a gyerekeik számára a szabad levegőn történő minőségi időtöltés. A szabadtéri játékok pedig ezt nagyon elősegítik, amelyek közül a homokozó az egyik legszórakoztatóbb a csöppségek számára.

Egy kis talpalatnyi hely, kertrész vagy teraszrész is elég ahhoz, hogy helyet készítsünk a homokozónak az otthoni környezetünkben. A szülők gyakran rengeteg felesleges dologra adnak ki pénzt némely marketingszövegek csábításának engedve, amely hosszútávon nem lesz a gyerekeik hasznára. A homokozóra azt lehet mondani, hogy egy rendkívül gyümölcsöző befektetés, amely jelentős pozitív hatásairól órákat lehetne beszélni és elemzéseket írni. Mivel nincs módunkban ezt most megtenni, igyekszünk néhány szóban kiemelni a legfontosabb előnyeit a gyerekek életében.

A homokozó amellett, hogy elképesztően szórakoztató, hozzájárul a gyerekek kézügyességének a fejlődéséhez és nagyban erősíti a kreativitásukat, képzelőerejüket is. Fejlődnek a csöppségek izmai is, illetve a mozgáskoordinációjuk. Érdekes megfigyelni, hogy már nagyon kis korban is szeretnek a gyerekek alkotni, a homokozó pedig erre rengeteg teret biztosít, főleg, ha érdekes játékokkal együtt használják. A figyelemzavaros gyerekek esetében kifejezetten hatékony, hiszen nagyon jelentősen fejleszti a koncentrációs képességet is.

Természetesen ezt a listát még nagyon hosszan lehetne folytatni, viszont talán ennyi indok is elegendő ahhoz, hogy megadjuk a gyerekeknek a kültéri játszásnak ezt a fantasztikus örömét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük