Categories
Gyereknevelés

A hinta ringatásának az előnyei

Az anyukáknak ösztönösen jön a kisbabák ringatása és a hónapok eltelte után a hinta veszi át ennek a szerepét. Bár régen gyakran csak otthoni fából készült tákolmányokat tudtak erre a célra összerakni, ma már rengeteg modern termék közül lehet választani.

Már a kisbabáknál is látni lehet, hogy a ringatás közben mennyire aktívan érzékelik a dolgokat és ez nagyon igénybe veszi a figyelmüket. Mindezt úgy, hogy közben megnyugszanak tőle és egy idő után nagy békében elalszanak. Mikor pedig a későbbiekben a hinta képje jön, akkor más ismerős lesz nekik ez az érzés és hasonló hatást fog elérni a lelkükben.

A hintának a szerepe rendkívüli, ahogy egyre nagyobbak lesznek a gyerekek, hiszen miközben ők oda vannak a használatáért, fizikailag és lelkileg is rengeteget fejlődnek. Van néha olyan eset, amikor a gyerek valamilyen okból kifolyólag nem kedveli a hintát. Ilyenkor a szülők felelőssége, hogy ezt kellően kezeljék és finoman megszerettessék vele, hogy a gyerek fejlődéséhez hozzá tudjon jelentősen járulni. Ennek a kulcsa pedig a biztonságérzet megteremtése.

Ha a gyerek mozgásának egyéb területein is megfigyelhető a bizonytalanság és a nem megfelelő egyensúlyozás, akkor érdemes lehet szakemberhez fordulni. Viszont egyéb esetben valószínűleg nincs ok az aggodalomra, csupán idő és segítség kell a gyereknek, hogy ezt kellően képes legyen megszeretni.

A hinta egy szenzációs játékszer és a gyerekek többsége ezt teljes mértékben érzékeli is. Ettől pedig rengeteget fejlődnek és csodálatos élményekre tesznek szert. Ha pedig egy kisebb gyerek, valamilyen negatív tapasztalat vagy lelkében levő rossz érzés miatt tart tőle, szülői támogatás által képes lesz leküzdeni a korlátait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük