Categories
Vállalkozás

A motivációs térkép jobb megértése

A munkahelyi stressz és a kiégés komoly problémát jelent a mai társadalomban. Azért is nagy gond ez napjainkban, mert az emberek nagy százaléka tapasztalja, hogy rengeteg időt kell töltenie munkával.

Sok ember a munka után még másodállásban vagy másodállásokban is tevékenykedik csak azért, hogy fent tudja tartani magát. Nehéz ezeken a már kialakult körülményeken változtatni, de ahhoz, hogy mindezt bírni lehessen muszáj olyan munkahelyet választanunk, vagy vállalkozóként olyan munkahelyet biztosítanunk, ahol az alkalmazottaink jól érzik magukat. Ez többféle dolgon is múlik, többek között mondjuk azon, hogy az adott munkavállaló a neki megfelelő pozíciót tölti–e be, vagy sem. Ennek kiderítésében segíthet a motivációs térkép. Bár sokak nem ismerik még a motivációs térképet és azt, hogy mire használható ez az eszköz.

Ez a teszt három fő motiváltsági irányba (fejlődés, eredményesség, kapcsolatok) helyezi a munkavállalókat, ezen belül pedig három-három motivátor szerint is konkretizálja, hogy a munkavállaló milyen módon motiválható a munkájában. Összesen kilenc motivátor fontosság mutatható ki a dolgozóknál, mely egy egészen részletes kimutatásnak minősül.

A motivációs térképet olyan szakembereknél töltethető ki, aki korábban elvégzett egy külön képzést, aminek a keretein belül megtanulta a motivációs térkép kitöltésének, értelmezésének és ez alapján a motiváció növelés lépéseit. Ők többnyire coach-ok, vagy coach szemléletű vezetők, HR-esek, trénerek. A VIP Coaching Center szakembereinél is kitölthetőek a motivációs térképek, mely segíteni fog abban, hogy a meglévő munkaerőinket megfelelő irányba tudjuk továbbmotiválni a nekik legjobban megfelelő irányba. Illetve, arra is van lehetőség, hogy a munkára jelentkezőket előre leteszteljük és a pozícióra legjobban megfelelő jelentkezőt válasszuk ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük