Categories
Otthon

Minden igényt kielégítő ülőgarnitúra

A nappalinak a legfontosabb eleme a kanapé és a fotel, minden olyan ülőalkalmatosság, ahova csak úgy levetjük magunkat az egész napos munka után, ahol elszállásoljuk a vendégeinket, ahol társasozunk, beszélgetünk, tv-t nézünk – méltán nevezhetjük az ülőalkalmatosságokat a nappali lelkének. Az, hogy milyen ülőgarnitúrát választunk ebből adódóan is be fogja folyásolni azt, hogy milyen hangulat lesz uralkodó a nappaliban.

 

Sokféle koncepció létezik azzal kapcsolatban, hogy milyen az ideális ülőgarnitúra. De talán a legfontosabb az az, hogy felmérjük, hogy mennyi helyre lesz szükségünk átlagos napokon és mennyire lesz szükség akkor, ha full house van a nappalinkban?

 

A designer kanapék nagyon jól mutatnak, de érdemes azt tudatosítanunk, hogy mondjuk egy bársony bútor bármilyen szép és puha, de szükségel egyfajta gondos odafigyelést a használói részéről. Ha nem tudjuk biztosan kijelenteni, hogy a gyerekek nem fogják leenni, esetleg kisállatokat tartunk, akik nagy valószínűséggel fognak nyomokat hagyni a kanapén, akkor kevésbé ideális választás a számunkra a bársony. Egy terebélyes és kényelmes kanapé jó döntés lehet a nagyszámú vendégek esetében, de manapság már kevésbé részesítjük előnyben azokat az ülőgarnitúra típusokat, melyek nehezen mozgathatóak.

Jobban kedveljük manapság a felmérések szerint azokat a kanapékat, melyek kényelmes és nagy ülőfelületet biztosítanak, melyeken el lehet feküdni, de amik lábakon állnak, könnyen lehet takarítani körülöttük és amik igény szerint könnyen bővíthetőek, könnyen találunk hozzájuk illő darabokat. Viszont nem kell szükségszerűen ragaszkodni a kor divatjaihoz minden téren, így az ülőgarnitúra kapcsán sem. A bútoripar gyöngyszemei az olyan kiváló minőségű bőr ülőgarnitúrák, mint amilyenek a chesterfield stílusú bútorok. Ez a stílus az angol politikai arisztokrácia elit stílusába tartozik, melyet előszeretettel alkalmaznak tv műsorokban, fogadótermekben, irodákban, eleganciájukról ismert helyeken és ugyanígy az otthonokban is van helye megfelelő kísérő bútorok mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük