Categories
Ingatlan

Miért jó a műfű szőnyeg választása az óvodák udvarára?

Miért lehet jobb választás a műfű szőnyeg az óvodák udvarára, mint a valódi gyep? Ahol gyerekek vannak, ott bizony magas igénybevételnek lesz kitéve a talaj is.

Fontos szemponttá válik a gyep strapabíró képessége, hiszen az állandó szaladgálás, játék a füvön egy folyamatos igénybevételt jelent. Egy játszótér és egy óvoda udvara is ez a kategória. Érdemes átgondolni, hogy a műfű szőnyeg nem igényel akkora karbantartást, mint a valódi gyep, tehát nem kell a heti fűnyírással számolni, valamint az állandó locsolással és műtrágyázással, plusz az egyebekkel.

A műfű szőnyegek kifejezetten megbízhatóak, emellett nem ártalmasak az egészségre, így a gyermekek számára is biztonságosabbak. Nem fog kikopni az állandó igénybevétel mellett sem, főleg, hogy már vannak masszívabb típusú műfű szőnyegek is, az olyan helyekre, ahol jobban ki vannak téve a körülmények tűrésének.

Egy műfű szőnyeges óvodai udvaron a gyerekek játszhatnak esőzés után is, ugyanis telepítése úgy történtik, hogy a rétegrend elvezesse a lehulló csapadékot, így hamar meg is szárad a műfű szőnyeg. Valamint, sokkal higiénikusabb is, a gyerekek ruhája is nagyobb valószínűséggel marad tiszta, mint a valódi gyep esetében, ugyanis nincs fűfolt, sárfolt, vagy balesetek nyomai.

Ráadásul, egy városi, alapvetően akár paneldzsungel közepén levő óvoda udvarára is a zöld, kerti hangulat költözhet, ráadásul nem kell vele különösebben foglalkozni sem. Nem kell félni a kiszáradástól, kikopástól sem. A grassland.hu oldalán minőségi gyepszőnyeg vásárlására van lehetőség, akár mintát is kérhetünk, ha szeretnénk még otthonról megszemlélni némelyik opciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük