Categories
Otthon

A műanyag ablak tisztítása

Sokan méltatlankodnak a műanyag ablakaik miatt, viszont annyiban mindenképpen egyetérthetünk, hogy nekik kell a legkevesebb időt eltölteniük az ablakok karbantartásával és tisztításával, úgyhogy ebből a szempontból kivételesen szerencsés helyzetben vannak.

A műanyag ablak tisztítása során elegendő arra odafigyelnünk, hogy ne éles tárggyal közelítsünk az ablakkeretekhez, ugyanis a hegyes, éles szerszámok, eszközök viszonylag könnyen felsérthetik, megkarcolhatják azt. Helyette jól jöhet egy mikroszálas törlőkendő, amivel hatékonyan letörölhetjük a legtöbb port és egyéb szennyeződést. Ha makacs kosszal találkoznánk, be is nedvesíthetjük kendőnket, a műanyag felület jól bírja a vizet.

Az üvegfelületek tisztán tartása műanyag ablak esetén semmiben sem különbözik más ablakoktól. Sokan itt is a mikroszálas kendőre esküsznek, mert így szösz- és vegyszermentesen törölhetjük ragyogóan tisztára és foltmentesre az ablaküveget, de a legtöbben még a hagyományos, alkohol tartalmú ablakmosó folyadék és papírtörlő vagy újságpapír bevetésével győzik le az ablakukra rakódott port.

Ugyancsak jó megoldás lehet műanyag ablak üvegére a nyeles, lehúzós, gumi peremmel rendelkező tisztító eszköz, amellyel az átnedvesített felületet egy mozdulattal újra szárazzá lehet varázsolni. Ennek a módszernek az egyetlen szépséghibája, hogy a lecsorgó koszos vizet valami edény segítségével fel kell fognunk.

Abban biztosan egyetérthetünk, hogy bár az ablakmosás nem tartozik a legkedveltebb tevékenységeink közé, nem egy kivitelezhetetlen feladat, csak rá kell szánnunk magunkat. Vagy találnunk kell egy lelkes takarítónőt, aki időnként besegít, és elvégzi helyettünk a piszkos munkát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük