Categories
Játszás

Katonás játékok fiúknak

Ha játékok fiúknak a téma, akkor elsők között juthatnak eszünkbe a műanyag katonák! És persze, a hozzájuk köthető puskák, melyek által még inkább lehet fokozni a katonás, háborús élményeket. Az ilyen játékok fiúk számára segítik a férfias életérzések és a férfias adrenalin tenger megélését és levezetését.

A fiúkból zsigerileg jönnek a harcias játékélmények, akár láttak már ilyen mesét, akár csak apa vagy a nagypapa mesélt valami katonás sztorit nekik. A katonás játékok fiúk számára ezért segít levezetni ezeket a meséket, történeteket is, játék közben a feldolgozás élménye is zajlik.

Ezen keresztül bármilyen csatajelenetet forgathatnak a fejükben, közben pedig fejleszthetik a taktikai képességeiket, a csapatszellemet, hiszen a katonatársakkal együtt kell működni. Többen is tudnak a katonákkal játszani, le lehet osztani a szerepeket is, ki a csapatkapitány, ki vezeti az osztagot, és ki az ellenség. Nem kell a túl véres jelenetektől tartani, hiszen nem látnak szó szerint lövöldözést, vért, halált.

De azért a kisfiúk lelke nem cukorból van, nem kell őket mindentől félteni. Eldurvulni pedig nem ettől fognak, hiszen aki hajlamos az agresszivitásra, az a játszótéren is el tud durvulni. Az indulatok mederben tartását folyamatosan tanítani kell főleg az arra hajlamosabb fiú lelkeknek is. A prioritásokkal nem árt persze tisztában lenni.

A harciasabb játékok fiúknak nem azért lettek kitalálva, hogy agresszivitásba hajtsák az arra hajlamosabb férfi természetet! Sőt, épp fordítva működik ez a logika! A férfi természet magában hordozza a mások védelmére való törekvést, a másokért való kiállást, ha kell, harc árán is. Alapvetően ezért ezek a katonás játékok fiúknak ezeket az ösztönöket segítik játékos formában megélni és levezetni. Az alfajatek.hu oldalán elérhetők ezek a játékok fiúk számára, érdemes körülnézni a kínálatban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük